Po úbytku členů zažíváme nový restart

18.04.2016 23:37

Činnost Spolku historie Mimoňska lze mapovat od roku 2004, což je nějakých 12 let hledání historie nejen našeho města, ale i nejbližšího okolí. Ke Spolku se v prvníc fázi hlásilo hodně lidí, s členskou základnou nebyl nejmenší problém, co se týče počtu. Horší situace ovšem nastala v časech, kdy Spolek potřeboval opravdu aktivní členy. Nejen ve smyslu účasti na akcích, což je pochopitelně to nejmenší, co člen i nečlen může pro naší činnost udělat, ale i ve smyslu vymýšlení aktivit, vycházek a další činnosti. Tehdy se od nás hodně členů, nutno podotknou pasívních členů, odvrátilo, dnes je zájem o historii zaplaťpámbůh znovu na vzestupu, konečně se začínáme zbavovat nesmyslných klišé z naší minulosti a dokážeme smysluplně, věcně a racionálně hodnotit historii našeho města, regionu a vzdálenějšího okolí.

Spolek historie Mimoňska zůstává nadále otevřený všem, kteří mají opravdový zájem dozvědět se něco o naší historii, v dnešní dalo by se bez nadsázky říci hodně virtuální době se nebráníme nikomu, ba naopak ve svých řadách rádi přivítáme kohokoliv, pokud najdeme společný zájem, třeba i z opačné strany zeměkoule.

Hodně lidí z našeho regionu žije v zahraničí, někteří dokonce až u protinožců (zdravíme do Austrálie :) ), ale kořeny se prostě jen tak jednoduše useknout nedají ...

Mimoňáci všech zemí, podejme si ruce !