Posvícenský výstup na Ralsko

13.12.2012 12:56

 

Posvícenský výstup na Ralsko

 

V sobotu 13. 10. 2012  pořádal spolek  historie Mimoně, výstup na Ralsko. Celkem se nás sešlo kolem 30 + 1 pejsek. Cestou nám pamětníci hlavně p. Hons a p. Pobuda vyprávěli různé zajímavosti týkající se Ralska a okolí. První zastávka byla na Pavlínině dvoře, kde jsme se podívali na koníčky a další zvířátka, což se líbilo hlavně dětem. Po ochutnávce domácího jablečného moštu a vynikajících posvícenských koláčů i slaných dobrůtek od p. Špačkové a p. Suchomelové  jsme vyrazili  na vrchol  Ralska.

Na vrcholu  každý  dostal  Účastnický list, na kterém je foto Ralska, ale ještě bez Vranovské aleje a k doplnění sil bylinný likér domácí výroby p. Honse. Počasí nám přálo, takže i výhledy stály za to.

Zpáteční cesta vedla  směrem na Noviny  a potom cestou někdy spíše  necestou k ,, Ralskému  plesu " , k oltáři vytesanému  ve skále z r.1842, o kterém asi většina z nás neměla ani ponětí  a k bývalému lesnímu divadlu. Konec dobrý všechno dobré - teď už čekalo pouze občerstvení ve vranovské hospodě Pod Kaštany.

Byla to velice vydařená akce a doufám, že si ji za rok opět zopakujeme.

- Zvolánková Dana -

Fotografie z této akce v našem fotoalbu. Autor fotografií Tomáš Šimek