Betlémské světlo 2016

23.12.2016 12:52

Již 2016. To znamená, že již po osmé jsme se před Vánoci sešli v Náhlově, abychom si domů odnesli Betlémské světlo. Abychom se sešli v čase předvánočním k posezení v klidu a pohodě. Kdo čte o tomto setkání poprvé, je třeba připomenout, že se scházíme v Muzeu vystěhovalectví do Brazílie, kde hostitelem je jeho majitel pan Petr Polakovič, člen našeho spolku. Také on vždy do Náhlova, Betlémské světlo přiveze.
Každý příchozí byl přivítán předsedkyní spolku Lenkou Špačkovou i ostatními členy našeho spolku. Z oficiálních hostů přišel starosta Ralska pan Tita a člen zastupitelstva a člen našeho spolku pan Králík.
Jako vždy při návštěvě muzea jsme si dali pravou Brazilskou kávu a ochutnali spoustu vánočního cukroví přineseného jako vždy návštěvníky, což se stalo již tradicí. Rozdali jsme kamarádům, kamarádkám dárky, objali jsme známé, popovídali. A to již dorazila nám spřízněná Canzonetta. Skupina zpěváků z Osečné, kteří nám jezdí na naše akce zpříjemnit společně strávené chvíle. Sbormistr pan Starý nám mezi zpíváním, pověděl o významu, tradici a historii Betlémského světla. Poté jsme šli do kapličky, kde jsme si před betlémem připalovali Betlémské světlo za přednesu krásných písní Canzonetty.
Po návratu do muzea opět povídání, zpívání, pohoda. Tím pro nás započal čas vánoční, čas zklidnění, porozumění. Chvíle pohody, které si bohužel během roku nedopřáváme. Proto si děkujeme za možnost prožít tak hezké odpoledne. Kdo nepřišel, připravil se o hezký zážitek. Takže, příští rok přijďte.

FOTO - Miloslava Kroužková

 

- Jaroslav Dvořák -