Májová vycházka Spolku historie Mimoňska

21.05.2016 15:20

Hradčany u Mimoně se již staly jakousi pomyslnou základnou pro každoroční květnové vycházky Spolku historie Mimoňska. Výlety po krásném okolí Hradčan se každoročně obměňují a vždy je kam jít, malebných míst je zde dost a dost.

Letošní vycházka na Psí kostely, Skalní bránu se zastávkou v Trampské osadě Hradčany u Veselí se opět stala bezvadným výletem. V příjemném stínu lesních cest jsme se podívali na Psí kostely, což jsou skalní jeskyně mezi Hradčany a Veselím, následovala odbočka na Skalní bránu s krátkou zastávkou a pak směr Trampská osada u Veselí.

Sem, na nejzazší bod celé trasy, za námi přijel hradčanský dostavník s dětmi, které si pobyt v přírodě opravdu užili a dokonce okusili, jestli už v Ploučnici teče teplá :) . My dospělí jsme poseděli u dobré kávy, a jako další společný program následovalo opékání buřtů.

Hradčanský dostavník děti odvezl zpět do Hradčan a my se vydali na zpáteční cestu pěkně po svých. Sláva nazdar výletu, za hodinu po odchodu z Trampské osady se před námi opět otevírá známé panorama Hradčan s krásnými domky a upraveným okolím.

Krásný výlet do přírody, na vyhlídky a k vodě. To byla letošní Májová vycházka našeho Spolku. Za perfektní organizaci moc děkujeme paní Lence Jůnové.

 

- SHM -

Několik fotografií z akce