Odložená Velikonoční vycházka

15.06.2020 08:58

Vážení a milí příznivci Spolku historie Mimoňska,

uplynulý červnový víkend jsme pro Vás uspořádali první akci po skončení krize C19 a jsme moc rádi, že jste dorazili. Byť ve skromném počtu, přesto  však s dobrou náladou a chutí strávit příjemné chvíle s námi. A to bylo to hlavní. Dokonce byla nutná jistá míra improvizace, ale problémy jsou od toho, aby se řešily a nakonec jsme si i s touto situací poradili.

Jak tedy proběhla odložená červnová Velikonoční vycházka, o tom přinášíme zprávu v našem článku.

V sobotu, 13. června 2020 ve 13 hodin se za tropického počasí sešlo před Domem kultury 6 účastníků vycházky po Mimoni. Avizovaný průvodce se bohužel nemohl ze zdravotních důvodů zúčastnit, a tak bylo nutno improvizovat.
Pověděli jsme si něco o Mariánském náměstí, proč se tak jmenovalo, také o sochách, plastikách či sousoší. Kdy bylo postaveno kino, na jakém pozemku, a o obětech náletu v květnu 1945. Výklad byl podložený dobovými pohledy. Poté jsme se přesunuli ulicí Horskou do kasáren a pověděli si něco o jejich vzniku.
Zcela nenáročnou hodinovou vycházku jsme zakončili v příjemném chládku Retro muzea. Účastníci vycházku i návštěvu muzea hodnotili kladně.

Za Spolek historie Mimoňska patří poděkování všem, kteří se naší lehké, jednoduché vycházky, pro zpestření sobotního odpoledne zúčastnili. Velmi si vážíme účasti těch, kteří k nám zavítali například až z Dubé, ale určitě není bez zajímavosti, že mezi účastníky byli i lidé z Vranova, Hradčan a Pertoltic.

 

Prohlédnout fotografie

- SHM -