Oslava výročí narození Dony Leopoldiny

19.01.2019 12:40

Již několik let se setkáváme v Náhlově, při oslavách narozenin Dony Leopoldiny. I letos jsme se sešli 19. ledna v Muzeu vystěhovalectví do Brazílie k oslavě této výjimečné ženy. Ředitel muzea Ing. Petr Polakovič zahájil toto setkání připomenutím života a zásluh Dony Leopoldiny o budování Brazílie a historii vystěhovalectví našich občanů do této země.

Setkání se zúčastnili významní hosté a zástupci Spolku historie Mimoňska. Manželé Pípalovi přispěli svým vyprávěním o čerstvých poznatcích z cesty po Brazílii. K brazilské kávě hrálo Senior trio pana Starého, velkého příznivce všech akcí pořádaných v Náhlově, který jako každý rok oslavil svoje narozeniny společně s Leopoldinou. Na počest narozenin byl opět nádherný dort s portrétem Leopoldiny a přípitky.

V přátelském duchu, povídání, poslechu Senior tria, odpoledne příjemně dospělo ke konci a Spolek historie Mimoňska a Muzeum vystěhovalectví do Brazílie již připravuje další setkání, o kterém vás budeme včas informovat na našich spolkových stránkách www.historiemimoně.cz 

- JD a LŠ -