Poslední letošní vycházka Spolku historie Mimoňska

10.11.2018 06:54

V sobotu 10.11 jsme zakončili letošní rok poslední vycházkou Sešli jsme se ve velkém počtu v Kuřívodech. První naší zastávkou byl Židlov. Došli jsme do míst, kde stával rodný dům p. Sedlákové. Zapálili jsme svíčku, pietně položili květiny a na rodačku ze Židlova zavzpomínali. Poté jsme přejeli na začátek Jablonečku, kde jsme zastavili v místech bývalého domu p. Musílkové. I zde jsme opět zapálili svíčku a položili květiny, zavzpomínali na její vyprávění. Ujasnili si, kde stával hřbitov, která armáda měla na svědomí jeho totální zničení.

Přáli bychom si, aby se tyto vzpomínkové akce staly tradicí.

Další část programu již byla v Náhlově. Při tradičně dobré Brazilské kávě, domácího koláče a štrůdlu nám Ing. Polakovič, duší svázaný s touto vesnicí, vyprávěl o historii Náhlova.

Na závěr jsme si promítli DVD s někdy až retro fotografiemi z pořádaných akcí za posledních deset let.

Poslední akcí v Náhlově bude tradiční Betlémské světlo. Letos 16. 12. od 14 hod si budete moct připálit světlo k nám dovezené skauty z Betléma. Srdečně vás zveme, přijďte si s námi a s Canzonettou zazpívat koledy v kapličce v Náhlově a pak si popovídat v Muzeu... Případně se zahřát svařáčkem.

 

- Dvořák Jaroslav -