Přípravná schůze v Náhlově

29.07.2021 09:59

Náhlov 28. 7. 2021

Termín letošních Oslav Horních Vsí, který každoročně probíhá v Náhlově se neúprosně blíží, proto byla na konec července svolána do Náhlova přípravná schůze, ohledně organizačního zajištění celé akce.

Organizační zajištění spočívá hlavně v rozdělení úkolů, kdo co zařídí, zajistí, nebo třeba něco sežene. Od stolů, stanu, faráře, přes zajištění pomoci v kuchyni, u grilu, až po úklid v kapličce.

Ovšem co je letos velmi nepříjemné, je havárie na naučné stezce, kde neustále "cosi" nevábně vonícího vytéká. Bohužel, ani město Ralsko, kam byla tato nepříjemná věc nahlášena s tím nemůže nic dělat. Proto letos tuto trasu nedoporučujeme.

Letošní ročník Oslav Horních Vsí se bohužel bude muset obejít i bez Rehečského kvarteta, které po několik ročníků na oslavách hrálo.

Naopak velmi pozitivní bude uvedení nové knihy o Mimoni pod názvem Mimoň na starých pohlednicích a k mání bude i kalendář Mimoně na rok 2022.

Dále přijedou rodáci z Německa a v kapličce sv. Floriána proběhne, tak jako každý rok, krátká zdravice. Probereme minulé ročníky a samozřejmě budeme rádi, když se zúčastníte a klidně můžete přinést i něco na ochutnání, ať máme připravovaný švédský stůl co nejpestřejší.

Tak nezapomeňte: Oslavy Horních Vsí se letos budou konat 21. 8. 2021, začátek v 10 hodin a ukončení přibližně ve 14 hodin.

Přípravné schůzky se zúčastnili: Jaroslav Dvořák, Blažena Suchomelová, Petr Polakovič, Lenka Špačková a pan Třešňák.

( - web - - LŠ - )