Hodnocení Oslav Horních vsí - rozporuplné dojmy

27.08.2013 14:42

Oslavy Horních vsí, jejichž pátý, čili prvně kulatý, kdy se poprvé mohl použít přívlastek jubilejní, který 17. srpna roku 2013 proběhl v Náhlově s sebou přinesl i rozporuplné dojmy.

Zejména totální narušení programu mší svatou, která svým rozsahem porušila vše, co mělo následovat a nejen to. Narušila dojem z akce tak pečlivě připravované. Práce všech, kteří se podíleli na realizaci tak přišla naprosto vniveč a hosté se ptali, cože se to děje. To máte dnes dvě akce? Ne. Nemáme. Bohužel.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a předsedkyně Společenství historie Mimoně, Ralska a okolí už napsala dopis na farnost, pod kterou otec Vladimír, který vedl tuto mši patří. Dovolím si zde zveřejnit komletní obsah tohoto dopisu, neb si myslím, že to je naprosto přirozená reakce na pohrdání úsilím druhých.

Vážený otče
Jsem velice ráda,že jste se zúčastnil naší již tradiční akce Oslav Horních vsí v Náhlově.
Tento ročník byl již pátý a naším hlavním a stěžejním bodem tohoto setkání je setkání rodáků.
Tento rok jsme 14 dní usilovně připravovali program - chtěli jsme, aby to byl ten nejlepší ročník. Bohužel. Hrubě byl narušen p.Vladimírem, který nám program totálně rozdělil. Ještě den před akcí jsem ho já a p.Suchomelová upozorňovaly, že v našem programu je místo max.na 20-30min pro mši, kterou chceme spíš jako vzpomínkovou na m.Koukla, který kapličku vysvětil a za rodáky, kteří již nejsou mezi námi. Více prostoru mu dát nemůžeme, protože program máme nabitý. Jak sám víte - slib nesplnil a mše se protáhla na více jak hodinu, což vadilo účastníkům akce - nevěřícím, ale i věřícím. Museli jsme v programu improvizovat, avizované společné foto před kapličkou nebylo možné, hosté - senátor a starostové Ralska a Mimoně měli jinde další aktivity, prostě narušený harmonogram.
Po obědě jsem p.Vladímíra na skutečnost, že nedodržel slovo upozornila, on mě však velice arogantně odbyl.
Vážený otče Maňásku, za organizátory akce Oslav Horních vsí Vám již dopředu sděluji, že si nepřejeme aby příští rok  p.Vladimír sloužil mši v Náhlově.
Pokud budete chtít osobní setkání, ráda se s Vámi setkám.
Přeji krásný den.

Lenka Špačková tel.724 522 279
Společenství historie Mimoně,Ralska a okolí

https://www.historiemimone.cz/